Clermont-Ferrand
August 2006 - juli 2007
Vulkanerne i Auvergne
Området omkring Clermont-Ferrand er kendt for sine mange udslukte vulkaner, hvoraf Puy-De-Dôme er den mest kendte, beliggende 13 km fra Clermont-Ferrand.
 
Puy-de-Dôme er en af Auvergnes største attraktioner med ca. 500.000 besøgende om året. Derfor anlægges en række gangstier ved toppen for at skåne områdets vegetation og dyreliv. I godt vejr er det muligt at skelne Alperne 200 km væk.
 
Puy-de-Dôme er 1.464 meter høj og rejser sig markant fra den omkringliggende højslette. Vulkanen havde sit sidste udbrud ca. 8.000 år f.Kr. Mærkeligt nok ligger vulkanerne i området langt fra tektoniske brudflader. Toppen af Puy-de-Dôme nås i bil uden for højsæsonen og med bus i højsæsonen. Busserne afgår fra parkeringspladsen ved vulkanens fod. På toppen findes et observatorium og ruinerne af et gammelt, romersk tempel, bygget til ære for guden Merkur.
 
Selve Clermont-Ferrand ligger rent faktisk på en supervulkan, som udgør hele højdedraget hvorpå byen er anlagt. Heldigvis er vulkanen inaktiv, og har ikke haft aktivitet i mere end 100.000 år.
 
Link til Wikipedia om Puy-de-Dôme