Clermont-Ferrand
August 2006 - juli 2007
Danmark
Vi bor i et to-familieshus i Vanløse, i et gammelt villakvarter, 5 minutters gang fra Vanløse Station, med Metro forbindelse til Nørreport og Kgs. Nytorv (12-15 min). Vi kontaktede et udlejningsfirma, som vi havde fået foreslået af nogle venner, Expres Boligudlejning, og de lejede huset ud indenfor et døgn. En amerikansk familie bor nu i vores hus, og det går tilsyneladende rigtig godt.
 
Huset er fra 1925, men i ganske god stand. Dog forventer vi, at der er visse ting, som  skal ordnes, ligesom vi skal finde ud af, hvad møbleret betyder, altså hvad skal der være i huset, når en lejer overtager det. Expres Boligudlejning har på bedste vis rådgivet os med hensyn til det praktiske. Indboforsikringen dækker stadig alt vores inventar, så længe vi ejer huset.
 
Skatteregler
 
Der er to muligheder for beskatning af lejeindtægt, hvis du lejer din bolig ud, hele året eller en del af året. Enten den regnskabsmæssige beregning, eller beregningen med bundfradrag. Hvis du vælger bundfradrag, har du altid et minimumsfradrag pr. år, som pt. udgør 24.000 kr. Fradraget beregnes som 1 1/3 % af ejendomsværdien (min. 24.000). Samtidig kan vi fratrække renteudgifterne, som man plejer. Fradraget kan kun bruges i år, hvor man ejer huset hele året, men lejer det ud en del af året.
 
I vores tilfælde har vi fået en lejeindtægt på 12.000 kr. pr. måned. Det betyder at vi i 2006 vil have en lejeindtægt på 60.000 kr. og i 2007 på 72.000, hvis vi lejer ud fra 1/8-06 til 30/6-07. Hvert af de to år kan der fratrækkes 24.000 i lejeindtægten.
 
Billeder fra Bygholmvej:
 
Klik på et billede for større billede. Brug venstrepil    og højrepil    til af skifte til forrige/næste billede. Klik på billedet for at lukke.
 
Børneværelset er klar til de tre piger Lidt reolplads til indflytterne Stuen er klar Sofaarrangementet