Clermont-Ferrand
August 2006 - juli 2007
Teknisk nyhedsbrev
Clermont-Fd den 28. aug. 2006
 
Teknisk nyhedsbrev nr. 1
 
Kære alle
 
Det følgende er et eksempel på, at ikke alt er lige nemt her i Frankrig. For dem, der er interesserede vil jeg fortælle historien om forsøget på at få vores bil indregistreret i Frankring:
 
Baggrunden er, at vores danske forsikring ikke dækker længere end til den 7. september, og at bilen i øvrigt ikke må køre i mere end 4 måneder på danske nummerplader i Frankrig.
 
Mandag den 21. august: Vi gik på Prefecture med registreringsattesten for at få en fransk indregistrering, den gik ikke! Der manglede en toldattest plus et papir, en slags typegodekendelse, som senere skulle vise sig at være et kæmpeproblem.
 
Om tirsdagen kontaktede vi Skoda i Danmark, hvor vi havde købt bilen. De ringede meget venligt videre til Færdslesstyrelsen, som havde en slags typegodkendelse på bilen. Den blev venligt faxet til Alains fax.
 
Om onsdagen fik vi så faxen fra Alain og vi gik på Skattekontoret for at få tolddokumentet. Det var gudskelov ikke noget problem, det tog 10 minutter. Derefter returnerede vi til Prefecture med, hvad vi troede var de rigtige papirer, men nej! Dokumentet fra færdselsstyrelsen duede ikke, om igen! Vi blev anbefalet at kontakte Volkswagen i Tyskland. Pascale hjalp venligt med at skrive en fax til VW og den gik afsted fra Alains fax om torsdagen.
 
Fredag eftermiddag var der svar fra VW i Tyskland: Kontakt Skoda i Tjekkiet, med angivelse af navnet på en (formodentlig) dame, som vi skulle ringe til. Desværre viste det sig, at telefonnummeret ikke virkede. Jeg fandt Skoda i Tjekkiet på nettet, og mailede straks en forspørgsel på engelsk vedrørende dokumentet.
 
I weekenden var der ingen aktivitet desangående.
 
Mandag formiddag modtog jeg en fax fra Skoda i Tjekkiet, skrevet på tysk af en venlig dame, som fortalte, at en sådan attest skulle befinde sig hos importøren i Danmark, hvis ikke, kunne den købes hos Skoda for 130 euros. Jeg ringede til Skandinavisk Motorkompagni, hvor en venlig dame bad mig ringe til forhandleren, som vi havde købt bilen af (det var nemlig fohandleren, som skulle rekvirere attesten). Igen snakkede jeg med den venlige mand hos Skoda i Glostrup, som for en uge siden havde kontaktet Færdselsstyrelsen for os. Han ville ringe til importøren og finde ud, om der fandtes en attest. Han ringede tilbage lidt efter og fortalte, at attesten ikke findes til biler, importeret til Danmark, men damen hos importøren ville finde ud af, hvad den kostede hos Skoda i Tjekkiet. Hvis den var billigere end det ’tilbud’ Skoda i Tjekkiet havde givet os, ville hun bestille den til os.
 
Endelig var der lidt lysning i sagen. I morgen, tirsdag, får vi så besked om prisen. Jeg mailede en tak til vores tjekkiske dame på tysk, som nedenfor er angivet sammen med damens svar (til de tyskkyndige: skrevet uden ordbog og med mine kundskaber fra folkeskolen, så ved de besked).
 
Min mail:
Sehr geehrter fr. Jaroslava STAVIARSKÁ
 
Vielen dank für ihre hilfe. Ich habe mit Dänemark gespricht, und hier untersucht man, um das COC-Dokument sich da befindet. Ist es nicht da, dann will ich an ihr wieder schriben. Entschuldigen sie, ich bin nicht so gut um deutch zu schreiben.
 
Mit sehr freundlichen Grüssen
Jorgen Markman Pedersen

 
Svaret:
Herr Pedersen,
ICH DANKE IHNE FÜR IHRE DEUTSCHE SPRACHE!!!!!!!!!!!!!!!
Ich spreche leider nicht englisch. Sie sind sehr nettt, dass Sie mit mir deutsch sprechen!
Vielen DANK!
 
Jaroslava STAVIARSKÁ
ŠkodaAuto a.s.

 
Sådan, hvor er man en flink fyr!
 
Så i morgen, tirsdag, venter vi spændt på svaret fra Danmark!
 
I Teknisk nyhedsbrev nr. 2 følges op, når der foreligger nye oplysninger i sagen.
 
Kærlig hilsen
Jørgen
Clermont
 
PS: Afslutningen på sagen kan læses under Bil på menuen. Dette erstatter Teknisk nyhedsbrev 02.