Clermont-Ferrand
August 2006 - juli 2007
Byen Clermont-Ferrand
 
Indbyggere:
Région:
Département:
ca. 150.000
Auvergne
Puy-de-Dôme
Clermont-Ferrand er hovedbyen(préfecture) i départementet Puy-De-Dôme. Byen ligger på sletten Limagne i Massif Central (centalmassivet) i Midtfrankrig.
 
Clermont-Ferrand er en af de ældste kendte byer i Frankrig og nævnes allerede af den græske geograf Strabo under navnet Nemessos, et gælisk ord for hellig skov. Gallerhøvdingen Vercingetorix besejrede i år 52 f.kr. de romerske imperialister under ledelse af Julius Cæsar. Under det romerske overherredømme hed byen Augustonemetum, en blanding af det oprindelige galliske navn og den romerske kejser Augustus' navn.
 
I det 2. århundrede havde byen et anslået indbyggertal på 15 - 30.000, hvilket gjorde den til en af de største byer på den tid. I 848 blev byen omdøbt til Clairmont efter slottet Clarus Mons. I 1600-tallet fik byen sit nuværende navn, en sammentrækning af de to byers navne, som byen udgøres af: Clermont og Montferrand.
 
Blaise Pascal, den berømte franske fysiker og matematiker, blev født i Clermont-Ferrand i 1623. Derudover er byen kendt for brødrene Michelin, som startede deres berømte virksomhed med dækfremstilling i 1888, og som stadig har Clermont-Ferrand som hovedby for deres verdensomspændede aktiviteter.
 
Clermont-Ferrand ligger i en højde over havet, varierende fra 320 - 600 meter.
 
Link til: Wikipedia om Clermont-Ferrand
Billeder fra Clermont-Ferrand:
 
Klik på et billede for større billede. Brug venstrepil    og højrepil    til af skifte til forrige/næste billede. Klik på billedet for at lukke.
 
De små gader i den gamle bydel Place du Terrail Le Caveau, en af vores yndlingsrestautanter Vægmaleri i Chamalières Vægmaleri i Chamalières Vægmaleri i Chamalières Udsigt over Clermont Puy de Dôme med lidt sne på toppen Vinter i Clermont