Clermont-Ferrand
August 2006 - juli 2007
Kære alle
Denne hjemmeside om Clermont-Ferrand lavede jeg efter vores hjemkomst fra Clermont-Ferrand i 2007. Bortset fra denne tekst, er indholdet gengivet nøjagtigt som det var dengang, ud over nogle layoutmæssige forbedringer. Derfor kan der forekomme oplysninger, som er forældede.
Hvad i alverden lavede vi i Clermont-Ferrand?
 
Ja, det spurgte vi også os selv om nogle gange. Fakta er, at vi gjorde alvor af vores megen snak om at prøve at bo i Frankrig. Så efter godt et halvt års forberedelse, tog vi af sted fra København den 5. august 2006 med bilen godt pakket, og med en hel del kasser afsendt med fragtmand, til forventet ankomst i Clermont-Ferrand snarest efter vores egen ankomst. Efter et familiebesøg i Jylland, startede vi den 6. august om morgenen med kurs mod den tyske grænse, og den 7. august om eftermiddagen, ankom vi til Clermont-Ferrand.
 
Når vi valgte at bo i Clermont-Ferrand, skyldtes det bl.a., at vores ældste datter har været et år i byen som udvekslingsstudent. Vi havde besøgt Clermont-Ferrand nogle gange, og vi havde besøgt hendes venindes familie, som vi er blevet rigtig gode venner med. Det betød, at vi ikke var helt på bar bund, da vi ankom.
 
Andre grunde til at vælge Clermont-Ferrand var, at byen har en overskuelig størrelse, klimaet skulle være noget varmere end i Danmark, og at der er skisportsmuligheder (langrend, alpint) en times kørsel derfra om vinteren.
 
Men det var ikke bare ligetil, at realisere et sådant projekt. Der var en lang række praktiske ting at tage højde for, boligforhold, bil og bilforsikring, sygesikring, økonomi osv. På denne side forsøger vi at fortælle lidt om, hvad der skal til, og hvilke forberedelser, der skal gøres. Nu er vi så hjemme igen, med en masse minder og gode oplevelser i bagagen. Der er ting vi savner i Frankrig og der er ting, som er gode ved Danmark. Men klimaet, caféerne og restauranterne, Auvergnes natur, de franske venner og ikke mindst udvalget af råvarer, frugt og grønt samt priserne på disse hører til vores savn. Og over alt: den ustressede og afslappede tilværelse.
 
Kærlig hilsen
Familien Mortensen/Markman/Hall