CÔTES DU RHÔNE

Sablet med Les Dantelles i baggrunden
Sablet
 
Sablet er så absolut vores favorit i Rhône. Byen ligger lige nord for Gigondas på en lille bakketop, som de fleste af byerne i området. I udkanten af byen ligger adskillige vingårde som alle tilhører kommunen Sablet. Navnet Sablet hentyder i øvrigt til de sandede jorder i området, 'sable' betyder jo sand på fransk.
 
Det er en hyggelig lille by med de vigtigste forretninger: Købmand, slagter, bager (2 endda) og 2 restauranter. På toppen af bakken ligger kirken, og her er gaderne så smalle, at de lokale må bakke et stykke ned, før de kan køre fremad.
 
Der er dog en del af de små huse, der nu benyttes som ferieboliger og til udlejning, men ikke i en grad, som generer på nogen måde. Vi har selv lejet to forskellige huse i Sablet, det ene beliggende helt på toppen som nabo til kirken, ejet af Sophie Autran, som er den ene halvdel af ægteparret, der ejer Domaine Piaugier, vores foretrukne Sabletvin (se Vingårde). Det andet ligger 200 m fra torvet, og er et dejligt stort hus med 3 soveværelser og svimmingpool.
 

Café des Sports på torvet
Sablet ligger nærmest i centrum af de gode vinnavne i Rhòne, og indenfor samme område findes også en del gode restauranter. Samtidig er der ikke langt til Orange, Avignon og Nyons, som også er lidt større byer med forretninger, restauranter og caféer. I Avignon, som er den største nærmeste by, findes bl.a. paveslottet fra den periode, hvor paverne boede i Avignon.