VERDENS LANDE
BASISOPLYSNINGER
Tiden viser klokken i landets hovedstad, når klokken er 12:00 (vintertid) i Danmark. Vælg stigende eller faldende sortering. Klik på kolonneoverskifterne for at sortere. Klik på landets navn for flere oplysninger. Klik på flaget for større billede. * = Findes i to verdensdele. ** = Rigsfællesskab.
Nationalmelodi: Klik på kendingsmærket unde Auto for at høre melodien på YouTube.
 
Verdensdel:    EUROPA    ●    ASIEN    ●    AFRIKA    ●    NORDAMERIKA    ●    SYDAMERIKA    ●    OCEANIEN    ●    ALLE LANDE 
Sortering:      Stigende ▲       Faldende ▼ 
Land Flag Auto Landekode Tid Tidszone Hovedstad Valuta
 
Afghanistan AFG  +93 13:30 UTC+2:30 Kabul Afghani (AFN)
Albanien AL  +355 12:00 CET (UTC+1) Tirana Lek (ALL)
Algeriet DZ  +213 12:00 UTC+1 Algier Algiersk dinar (DA)
Andorra AND  +376 12:00 CET (UTC+1) Andorra la Vella € (EUR)
Angola ANG  +244 12:00 UTC+1 Luanda Kwanza (AOA)
Argentina RA  +54 08:00 UTC-3 Buenos Aires Peso (ARS)
Armenien* ARM  +374 15:00 UTC+4 Jerevan Dram (AMD)
Aserbajdsjan* AZ  +994 15:00 UTC+4 Baku Manat (AZN)
Australien AUS  +61 21:00 UTC+8 Canberra Australske dollar (AUD)
Bahamas BS  +1-242 06:00 UTC-5 Nassau Bahamansk dollar (BSD)
Bahrein BRN  +973 14:00 UTC+3 Manama Bahrainsk dinar (BHD)
Bangladesh BD  +880 17:00 GMT (UTC+0) Dhaka Taka (BDT)
Barbados BDS  +1-246 07:00 UTC-4 Bridgetown Barbadisk dollar (BSD)
Belgien B  +32 12:00 CET (UTC+1) Bruxelles € (EUR)
Belize BH  +501 05:00 UTC-6 Belmopan Belizisk dollar (BZD)
Benin BJ  +229 12:00 UTC+1 Cotonou CFA franc (XOF)
Bhutan BHT  +975 17:00 UTC+6 Thimphu Ngultrum (BTN)
Bolivia BOL  +591 07:00 UTC-4 Sucre Boliviano (BOB)
Bosnien-Hercegovina BiH  +387 12:00 CET (UTC+1) Sarajevo Konvertibilna mark (BAM)
Botswana RB  +267 13:00 UTC+2 Gaborone Pula (BWP)
Brasilien BR  +55 09:00 UTC-2 til -5 Brasilia Real (BRL)
Brunei BRU  +673 19:00 UTC+8 Bandar Seri Begawan Bruneisk dollar (BND)
Bulgarien BG  +359 13:00 UTC+2 Sofia Lev (BGN)
Burkina Faso BF  +226 11:00 GMT (UTC+0) Ouagadougou CFA franc (XOF)
Burundi RU  +257 13:00 UTC+2 Bujumbura Burundisk franc (BIF)
Cambodja K  +855 18:00 UTC+7 Phnom Penh Riel (KHR)
Cameroun CAM  +237 12:00 UTC+1 Yaoundé CFA-franc (XAF)
Canada CDN  +1 06:00 UTC-3:30 til -8 Ottawa Dollar ($) (CAD)
Centralafrikanske Republik RCA  +236 12:00 UTC+1 Bangui CFA franc (XAF)
Chile RCH  +56 07:00 UTC-4 til -6 Santiago Peso (CLP)
Colombia CO  +57 06:00 UTC-5 Bogotá Colombiansk peso (COP)
Comorerne COM  +269 14:00 UTC+3 Moroni Comorisk franc (KMF)
Costa Rica CR  +506 05:00 UTC-6 San José Colones (CRC)
Cuba C  +53 06:00 UTC-5 Havana Cubansk peso (CUP)
Cypern CY  +357 13:00 UTC+2 Nicosia € (EUR)
Danmark DK  +45 12:00 CET (UTC+1) København Kroner (DKK)
Demokratiske Republik Congo CGO  +243 12:00 UTC+1 Kinshasa Congolesisk franc (CDF)
Djibouti DJI  +253 14:00 UTC+3 Djibouti Djiboutisk franc (DJF)
Dominica WD  +1-767 07:00 UTC-4 Roseau Østcaribisk dollar (XCD)
Dominikanske Republik DOM  +1-809 07:00 UTC-4 Santo Domingo Peso (DOP)
Ecuador EC  +593 06:00 UTC-5 til -6 Quito US dollar (USD)
Egypten ET  +20 13:00 UTC+2 Kairo Egyptisk pund (EGP)
El Salvador ES  +503 05:00 UTC-6 San Salvador US dollar (USD)
Elfenbenskysten CI  +225 11:00 GMT (UTC+0) Yamoussoukro CFA franc (XOF)
Eritrea ER  +291 14:00 UTC+3 Asmara Nakfa (ERN)
Estland EST  +372 13:00 UTC+2 Tallinn € (EUR)
Etiopien ETH  +251 14:00 UTC+3 Addis Abeba Birr (ETB)
Fiji FJI  +679 23:00 UTC+12 Suva Fijiansk dollar (FJD)
Filippinerne RP  +63 19:00 UTC+8 Manila Filippinsk peso (PHP)
Finland SF  +358 13:00 EET (UTC+2) Helsinki € (EUR)
Forenede Arabiske Emirater UAE  +971 15:00 UTC+4 Abu Dhabi UAE-dirham (AED)
Frankrig F  +33 12:00 CET (UTC+1) Paris € (EUR)
Færøerne** FO  +298 11:00 WET (UTC+0) Tórshavn Kroner (DKK)
Gabon G  +241 12:00 UTC+1 Libreville CFA franc (XAF)
Gambia WAG  +220 11:00 GMT (UTC+0) Banjul Dalasi (GMD)
Georgien* GE  +995 14:00 UTC+3 Tbilisi Lari (GEL)
Ghana GH  +233 10:00 UTC-3 Accra Cedi (GHC)
Grenada WG  +1-473 07:00 UTC-4 St. George´s Østcaribisk dollar (XCD)
Grækenland GR  +30 13:00 EET (UTC+2) Athen € (EUR)
Grønland** KN  +299 08:00 UTC+0 til -4 Nuuk Danske kroner (DKK)
Guatemala GCA  +502 05:00 UTC-6 Guatemala City Quetzal (GTQ)
Guinea GUI  +224 11:00 GMT (UTC+0) Conakry Guineansk franc (GNF)
Guinea-Bissau GUB  +245 11:00 GMT (UTC+0) Bissau CFA franc (XOF)
Guyana GUY  +592 07:00 UTC-4 Georgetown Guyansk dollar (GYD)
Haiti RH  +509 06:00 UTC-5 Port-au-Prince Gourde (HTG)
Holland NL  +31 12:00 CET (UTC+1) Amsterdam € (EUR)
Honduras HN  +504 06:00 UTC-5 Tegucigalpa Lempira (HNL)
Hviderusland BY  +375 14:00 UTC+3 Minsk Hviderussisk rubel (BYR)
Indien IND  +91 16:30 UTC+5:30 New Delhi Indisk rupee (?) (INR)
Indonesien RI  +62 18:00 UTC+7 Jakarta Rupiah (IDR)
Iran IR  +98 14:30 UTC+3:30 Teheran Rial (IRR)
Iraq IRQ  +964 14:00 UTC+3 Bagdad Irakisk dinar (IQD)
Irland IRL  +353 11:00 WET (UTC+0) Dublin € (EUR)
Island IS  +354 11:00 GMT (UTC+0) Reykjavik Krónar (ISK)
Israel IL  +972 13:00 UTC+2 Tel Aviv Shekel (ILS eller NIS)
Italien I  +39 12:00 CET (UTC+1) Rom € (EUR)
Jamaica JA  +1-876 06:00 UTC-5 Kingston Jamaicansk dollar (JMD)
Japan J  +81 20:00 UTC+9 Tokio Yen (JPY)
Jordan JOR  +962 13:00 UTC+2 Amman Jordanske dinarer (JOD)
Kap Verde CV  +238 10:00 UTC-1 Praia Escudo (CVE)
Kasakhstan* KZ  +7 15:00 UTC+4 Astana Tenge (KZT)
Kenya EAK  +254 14:00 UTC+3 Nairobi Kenyansk shilling (KES)
Kina CHN  +86 19:00 UTC+8 Beijing Renminbi (CNY)
Kirgisistan KS  +996 17:00 UTC+6 Bisjkek Som (KGS)
Kiribati KIR  +686 23:00 UTC+12 til +14 South Tarawa Australsk dollar (AUD)
Kosovo RKS  +? 12:00 CST (UTC+1) Pristina € (EUR)
Kroatien HR  +385 12:00 CET (UTC+1) Zagreb Kuna (HRK)
Kuwait KWT  +965 14:00 UTC+3 Kuwait City Kuwaitiske dinarer (KWD)
Laos LAO  +856 18:00 UTC+7 Vientiane Kip (LAK)
Lesotho LS  +266 13:00 UTC+2 Maseru Loti (LSL)
Letland LV  +371 13:00 UTC+2 Riga € (EUR)
Libanon RL  +961 13:00 UTC+2 Beirut Libanesisk pund (LBP)
Liberia LB  +231 11:00 GMT (UTC+0) Monrovia Liberiansk dollar (LRD)
Libyen LAR  +218 13:00 UTC+2 Tripoli Dinar (LYD)
Liechtenstein FL  +423 12:00 CET (UTC+1) Vaduz Schweizerfranc (CHF)
Litauen LT  +370 12:00 CET (UTC+1) Vilnius € (EUR)
Luxembourg L  +352 12:00 CET (UTC+1) Luxembourg € (EUR)
Madagaskar RM  +261 14:00 UTC+3 Antananarivo Ariary (MGA)
Makedonien MK  +389 12:00 CET (UTC+1) Skopje Makedonsk denar (MKD)
Malawi MW  +265 13:00 UTC+2 Lilongwe Malawisk kwacha (MWK)
Malaysia MAL  +60 19:00 UTC+8 Kuala Lumpur Ringgit (MYR)
Maldiverne MV  +960 16:00 UTC+5 Malé Rufiyaa (MVR)
Mali RMM  +223 11:00 GMT (UTC+0) Bamako CFA-franc (XOF)
Malta M  +356 12:00 CET (UTC+1) Valletta € (EUR)
Marokko MA  +212 11:00 GMT (UTC+0) Rabat Marokkansk dirham (MAD)
Marshalløerne MH  +692 23:00 UTC+12 Dalap-Uliga-Darrit US dollar (USD)
Mauretanien RIM  +222 11:00 GMT (UTC+0) Nouakchott Ouguiya (MRO)
Mauritius MS  +230 15:00 UTC+4 Port Louis Mauritisk rupee (MUR)
Mexico MEX  +52 05:00 UTC-6 til -8 Mexico City Peso (MXN)
Mikronesien FSM  +691 21:00 UTC+10 Palikir US dollar (USD)
Moldova MD  +373 13:00 EET (UTC+2) Chisinau Moldovisk leu (MDL)
Monaco MC  +377 12:00 CET (UTC+1) Monaco € (EUR)
Mongoliet MGL  +976 18:00 UTC+7 Ulan Bator Tugrik (MNT)
Montenegro MNE  +382 12:00 CET (UTC+1) Podgorica € (EUR)
Mozambique MOC  +258 13:00 UTC+2 Maputo Metical (MZM)
Myanmar (tidl. Burma) MYA  +95 17:30 UTC+6:30 Naypyidaw Kyat (MMK)
Namibia NAM  +264 12:00 UTC+1 Windhoek Namibisk dollar (NAD)
Nauru NAU  +674 23:00 UTC+12 Yaren Australske dollar (AUD)
Nepal NEP  +977 16:45 UTC+5:45 Kathmandu Nepalesisk rupee (NPR)
New Zealand NZ  +64 23:00 UTC+12 Wellington Newzealandsk dollar (NZD)
Nicaragua NIC  +505 05:00 UTC-6 Managua Córdoba (NIO)
Niger RN  +227 12:00 UTC+1 Niamey CFA franc (XOF)
Nigeria NGR  +234 12:00 UTC+1 Abuja Naira (NGN)
Nordkorea KP  +850 20:00 UTC+9 Pyongyang Nordkoreansk won (KPW)
Norge N  +47 12:00 CET (UTC+1) Oslo Kroner (NOK)
Oman OM  +968 15:00 UTC+4 Muscat Omansk rial (OMR)
Pakistan PAK  +92 16:00 UTC+5 Islamabad Pakistansk rupee (PKR)
Palau PAL  +680 20:00 UTC+9 Melekeok US dollar (USD)
Panama PA  +507 06:00 UTC-5 Panama Balboa (PAB)
Papua Ny Guinea PNG  +675 21:00 UTC+10 Port Moresby Kina (PGK)
Paraguay py  +595 07:00 UTC-4 Asunción Guarani (PYG)
Peru PE  +51 06:00 UTC-5 Lima Nuevo Sol (PEN)
Polen PL  +48 12:00 CST (UTC+1) Warszawa Zloty (PLN)
Portugal P  +351 11:00 WET (UTC+0) Lissabon € (EUR)
Quatar Q  +974 14:00 UTC+3 Doha Riyal (QAR)
Rumænien RO  +40 13:00 EET (UTC+2) Bukarest Leu (RON)
Rusland* RUS  +7 14:00 GMT (UTC+0) Moskva Rubel (RUB)
Rwanda RWA  +250 13:00 UTC+2 Kigali Rwandisk franc (RWF)
Saint Kitts og Nevis KAN  +1-869 07:00 UTC-4 Basseterre Østcaribiske dollar (XCD)
Saint Lucia WL  +1-758 07:00 UTC-4 Castries Østcaribisk dollar (XCD)
Saint Vincent og Grenadinerne WV  +1-784 07:00 UTC-4 Kingstown Østcaribisk dollar (XCD)
Salomonøerne SOL  +677 22:00 UTC+11 Honiara Salomondollar (SBD)
Samoa WS  +685 00:00 UTC+13 Apia Tala (WST)
San Marino RSM  +378 12:00 CET (UTC+1) San Marino € (EUR)
São Tomé og Príncipe STP  +239 11:00 GMT (UTC+0) São Tomé Dobra (STD)
Saudi-Arabien KSA  +966 14:00 UTC+3 Riyadh Riyal (SAR)
Schweiz CH  +41 12:00 CET (UTC+1) Bern Schweizerfranc (CHF)
Senegal SN  +221 11:00 GMT (UTC+0) Dakar CFA-franc (XOF)
Serbien SRB  +381 12:00 CET (UTC+1) Beograd Dinar (CSD)
Seychellerne SY  +248 15:00 UTC+4 Victoria Seychellisk rupee (SCR)
Sierra Leone SLE  +232 11:00 GMT (UTC+0) Freetown Leone (SLL)
Singapore SGP  +65 19:00 UTC+8 City of Singapore Singapore dollar (SGD)
Slovakiet SK  +421 12:00 CET (UTC+1) Bratislava € (EUR)
Slovenien SLO  +386 12:00 CET (UTC+1) Ljubljana € (EUR)
Somalia SP  +252 14:00 UTC+3 Mogadishu Somalisk shilling (SOS)
Spanien E  +34 12:00 CET (UTC+1) Madrid € (EUR)
Sri Lanka CL  +94 16:30 UTC+5:30 Sri Jayawardenapura-Kotte Srilankansk rupee (LKR)
Storbritannien GB  +44 11:00 GMT (UTC+0) London Pound sterling (GBP)
Sudan SUD  +249 14:00 UTC+3 Khartoum Sudansk dinar (SDD)
Surinam SME  +597 08:00 UTC-3 Paramaribo Surinam dollar (SRD)
Sverige S  +46 12:00 CET (UTC+1) Stockholm Kronar (SEK)
Swaziland SD  +268 13:00 UTC+2 Mbabane Lilangeni (SZL)
Sydafrika ZA  +27 13:00 UTC+2 Pretoria Rand (ZAR)
Sydkorea ROK  +82 20:00 UTC+9 Seoul Sydkoreansk won (KRW)
Sydsudan SUD  +211 14:00 UTC+3 Juba (Ramciel) Sydsudanske pound (SSP)
Syrien SYR  +963 13:00 UTC+2 Damaskus Syrisk pund (SYP)
Tadsjikistan TJ  +992 16:00 UTC+5 Dusjanbe Somoni (TJS)
Taiwan RC  +886 19:00 UTC+8 Taipei Taiwansk dollar (TWD)
Tanzania EAT  +255 14:00 UTC+3 Dodoma Tanzanisk shilling (TZS)
Tchad TD  +235 12:00 UTC+1 N´Djamena CFA franc (XAF)
Thailand T  +66 18:00 UTC+7 Bangkok Baht (THB)
Tjekkiet CZ  +420 12:00 CET (UTC+1) Prag Tjekkisk koruna (CZK)
Togo RT  +228 11:00 GMT (UTC+0) Lomé CFA franc (XOF)
Tonga TON  +676 00:00 UTC+13 Nuku´alofa Pa´anga (TOP)
Trinidad og Tobago TT  +1-868 07:00 UTC-4 Port-of-Spain Trinidadisk dollar (TTD)
Tunesien TN  +216 12:00 UTC+1 Tunis Tunesisk dinar (TDN)
Turkmenistan TM  +993 16:00 UTC+5 Asjkhabad Turkmensk manat (TMM)
Tuvalu TUV  +688 23:00 UTC+12 Funafuti Tuvaluansk dollar . australsk dollar (AUD)
Tyrkiet* TR  +90 14:00 UTC+3 Ankara Tyrkisk lira (TRY)
Tyskland D  +49 12:00 CET (UTC+1) Berlin € (EUR)
Uganda EAU  +256 14:00 UTC+3 Kampala Ugandisk shilling (UGX)
Ukraine UA  +380 13:00 EET (UTC+2) Kijev Ukrainske hryvnia (UHA)
Ungarn H  +36 12:00 CET (UTC+1) Budapest Forint (HUF)
Uruguay ROU  +598 08:00 UTC-3 Montevideo Uruguayanske peso (UYU)
USA USA  +1 06:00 UTC-5 til -10 Washington D.C. Amerikanske dollar ($) (USD)
Usbekistan UZ  +998 16:00 UTC+5 Tasjkent Som (UZS)
Vanuatu VAN  +678 22:00 UTC+11 Port Vila Vatu (VUV)
Vatikanet SCV  +39 12:00 CET (UTC+1) Vatikanet € (EUR)
Venezuela YV  +58 06:30 UTC-4:30 Caracas Bolívar (VEB)
Vietnam VN  +84 18:00 UTC+7 Hanoi Dong (VND)
Yemen YAR  +967 14:00 UTC+3 Sanaá Yemenitisk rial (YER)
Zambia Z  +260 13:00 UTC+2 Lusaka Kwacha (ZMK)
Zimbabwe ZW  +263 13:00 UTC+2 Harare Rand (R) etc.
Ækvatorialguinea GQ  +240 12:00 UTC+1 Malabo CFA franc (XAF)
Østrig A  +43 12:00 CET (UTC+1) Wien € (EUR)
Østtimor TL  +670 20:00 UTC+9 Dili US dollar (USD)