VERDENS LANDE
BASISOPLYSNINGER
Tiden viser klokken i landets hovedstad, når klokken er 12:00 (vintertid) i Danmark. Vælg stigende eller faldende sortering. Klik på kolonneoverskifterne for at sortere. Klik på landets navn for flere oplysninger. Klik på flaget for større billede. * = Findes i to verdensdele. ** = Rigsfællesskab.
Nationalmelodi: Klik på kendingsmærket unde Auto for at høre melodien på YouTube.
 
Verdensdel:    EUROPA    ●    ASIEN    ●    AFRIKA    ●    NORDAMERIKA    ●    SYDAMERIKA    ●    OCEANIEN    ●    ALLE LANDE 
Sortering:      Stigende ▲       Faldende ▼ 
Land Flag Auto Landekode Tid Tidszone Hovedstad Valuta
 
Algeriet DZ  +213 12:00 UTC+1 Algier Algiersk dinar (DA)
Angola ANG  +244 12:00 UTC+1 Luanda Kwanza (AOA)
Benin BJ  +229 12:00 UTC+1 Cotonou CFA franc (XOF)
Botswana RB  +267 13:00 UTC+2 Gaborone Pula (BWP)
Burkina Faso BF  +226 11:00 GMT (UTC+0) Ouagadougou CFA franc (XOF)
Burundi RU  +257 13:00 UTC+2 Bujumbura Burundisk franc (BIF)
Cameroun CAM  +237 12:00 UTC+1 Yaoundé CFA-franc (XAF)
Centralafrikanske Republik RCA  +236 12:00 UTC+1 Bangui CFA franc (XAF)
Comorerne COM  +269 14:00 UTC+3 Moroni Comorisk franc (KMF)
Demokratiske Republik Congo CGO  +243 12:00 UTC+1 Kinshasa Congolesisk franc (CDF)
Djibouti DJI  +253 14:00 UTC+3 Djibouti Djiboutisk franc (DJF)
Egypten ET  +20 13:00 UTC+2 Kairo Egyptisk pund (EGP)
Elfenbenskysten CI  +225 11:00 GMT (UTC+0) Yamoussoukro CFA franc (XOF)
Eritrea ER  +291 14:00 UTC+3 Asmara Nakfa (ERN)
Etiopien ETH  +251 14:00 UTC+3 Addis Abeba Birr (ETB)
Gabon G  +241 12:00 UTC+1 Libreville CFA franc (XAF)
Gambia WAG  +220 11:00 GMT (UTC+0) Banjul Dalasi (GMD)
Ghana GH  +233 10:00 UTC-3 Accra Cedi (GHC)
Guinea GUI  +224 11:00 GMT (UTC+0) Conakry Guineansk franc (GNF)
Guinea-Bissau GUB  +245 11:00 GMT (UTC+0) Bissau CFA franc (XOF)
Kap Verde CV  +238 10:00 UTC-1 Praia Escudo (CVE)
Kenya EAK  +254 14:00 UTC+3 Nairobi Kenyansk shilling (KES)
Lesotho LS  +266 13:00 UTC+2 Maseru Loti (LSL)
Liberia LB  +231 11:00 GMT (UTC+0) Monrovia Liberiansk dollar (LRD)
Libyen LAR  +218 13:00 UTC+2 Tripoli Dinar (LYD)
Madagaskar RM  +261 14:00 UTC+3 Antananarivo Ariary (MGA)
Malawi MW  +265 13:00 UTC+2 Lilongwe Malawisk kwacha (MWK)
Mali RMM  +223 11:00 GMT (UTC+0) Bamako CFA-franc (XOF)
Marokko MA  +212 11:00 GMT (UTC+0) Rabat Marokkansk dirham (MAD)
Mauretanien RIM  +222 11:00 GMT (UTC+0) Nouakchott Ouguiya (MRO)
Mauritius MS  +230 15:00 UTC+4 Port Louis Mauritisk rupee (MUR)
Mozambique MOC  +258 13:00 UTC+2 Maputo Metical (MZM)
Namibia NAM  +264 12:00 UTC+1 Windhoek Namibisk dollar (NAD)
Niger RN  +227 12:00 UTC+1 Niamey CFA franc (XOF)
Nigeria NGR  +234 12:00 UTC+1 Abuja Naira (NGN)
Rwanda RWA  +250 13:00 UTC+2 Kigali Rwandisk franc (RWF)
São Tomé og Príncipe STP  +239 11:00 GMT (UTC+0) São Tomé Dobra (STD)
Senegal SN  +221 11:00 GMT (UTC+0) Dakar CFA-franc (XOF)
Seychellerne SY  +248 15:00 UTC+4 Victoria Seychellisk rupee (SCR)
Sierra Leone SLE  +232 11:00 GMT (UTC+0) Freetown Leone (SLL)
Somalia SP  +252 14:00 UTC+3 Mogadishu Somalisk shilling (SOS)
Sudan SUD  +249 14:00 UTC+3 Khartoum Sudansk dinar (SDD)
Swaziland SD  +268 13:00 UTC+2 Mbabane Lilangeni (SZL)
Sydafrika ZA  +27 13:00 UTC+2 Pretoria Rand (ZAR)
Sydsudan SUD  +211 14:00 UTC+3 Juba (Ramciel) Sydsudanske pound (SSP)
Tanzania EAT  +255 14:00 UTC+3 Dodoma Tanzanisk shilling (TZS)
Tchad TD  +235 12:00 UTC+1 N´Djamena CFA franc (XAF)
Togo RT  +228 11:00 GMT (UTC+0) Lomé CFA franc (XOF)
Tunesien TN  +216 12:00 UTC+1 Tunis Tunesisk dinar (TDN)
Uganda EAU  +256 14:00 UTC+3 Kampala Ugandisk shilling (UGX)
Zambia Z  +260 13:00 UTC+2 Lusaka Kwacha (ZMK)
Zimbabwe ZW  +263 13:00 UTC+2 Harare Rand (R) etc.
Ækvatorialguinea GQ  +240 12:00 UTC+1 Malabo CFA franc (XAF)